Arki digittää kuukausikuulumiset – elokuu 2024

Kuukausikuulumisten tunnus. Keskellä marjoja.

On jo syyskuu ja Arki digittää -hankkeen viimeinen toimintavuosi on täydessä vauhdissa. Matkaan mahtuu monenlaisia tapahtumia, ja haluamme, että pystyt tutustumaan toimintamme eri vaiheisiin helposti. Kuukausikuulumisista löydät lyhyesti tietoa siitä, mitä hankkeessa tapahtuu.  Elokuun aikana on testattu medialukutaitojen opiskeluun tarkoitetun verkkokurssin tehtäviä ja valmisteltu hankkeen lopputapahtumia, mutta tietenkin mukaan mahtui muutakin.

Verkkokurssin testit ovat käynnissä!

Medialukutaitojen opiskeluun suunnatun verkkokurssin kehittäminen ja testaaminen jatkuu edelleen. Kurssi sisältää kuusi osaa. Kurssi auttaa sinua esimerkiksi arvioimaan, onko tieto luotettavaa, ja antaa vinkkejä vastuulliseen ja turvalliseen median käyttämiseen. Saat myös ohjeita oman mediasisällön kuten meemien tekemiseen.

Elokuussa testasimme verkkokurssilla olevia tehtäviä käyttäjien kanssa Joensuun Parafest-tapahtumassa. Testauksia kertyi liki 60 kappaletta. Kiitos jokaiselle testaajalle! Oli mahtava nähdä, että medialukutaitojen harjoittelu innostaa ja tuntuu tärkeälle! Näitä taitoja meistä jokainen tarvitsee arjessaan jatkuvasti.

Muistathan, että tällä hetkellä voit opiskella digiturvallisuuteen liittyviä asioita Turvallinen digiarki- verkkokurssillamme. Kirjaudu siis Moodleen ja aloita opiskelu. Turvallinen digiarki -verkkokurssille pääset tämän linkin kautta: Arki digittää -Moodle

Jos tarvitset apua kirjautumisessa tai verkkokurssilla toimimisessa, ota yhteyttä Sailaan. Sailaan saat yhteyden soittamalla 0400 377 228 tai sähköpostilla: saila.kosunen@hl-s.fi. Voit myös hyödyntää Youtube -kanavaltamme löytyviä video-ohjeita rekisteröitymiseen ja kirjautumiseen. Löydät videot materiaalipankista tämän linkin kautta: Materiaalipankki

Digihautomo harjoittelee Canvaa

Digihautomo palasi kesätauolta. Kesäkuulumisten jälkeen pohdimme digihyvinvointiamme bingon avulla. Bingo innosti tiimiä keskusteluun, jossa pohdittiin monia hyvinvoinnin kannalta tärkeitä asioita. Moni oli esimerkiksi viimeisen viikon aikana saanut nauraa netissä näkemilleen asioille. Lisäksi suurin osa hautomolaisista oli oppinut lähiaikoina uusia taitoja netin avulla. Moni oli myös auttanut toisia ihmisiä digiasioissa. Bingo julkaistaan Arki digittää -hankkeen somekanavilla kaikkien käyttöön ja iloksi.

Kohtaamisen pääaiheena oli Canva-ohjelman käyttö. Canva on suunnitteluohjelma, jolla voit tehdä esimerkiksi somekuvia, videoita, mainosjulisteita ja esityksiä. Voit käyttää Canvaa älypuhelimella tai tietokoneella. Tutustuimme ohjelman toimintoihin erilaisten harjoitusten avulla. Tuotoksia syntyi tosi monia ja tiimi innostui niin paljon, että jatkaa ohjelman käytön harjoittelua myös itsenäisesti.

Diginykytilan kartoitus – tukea starttiin

Syksyn ensimmäinen diginykytilan kartoituksen perehdytyskoulutus kokosi yhteen mukavan joukon digiosallisuuden edistämisestä kiinnostuneita ihmisiä ympäri Suomea. Kiitos kaikille osallistuneille! Viimeinen perehdytyskoulutus järjestetään ti 5.11 klo.12-14.30. Koulutus on maksuton, eikä sinun tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Lisätietoja ja suoran osallistumislinkin löydät verkkosivuiltamme tämän linkin kautta: Syksyn perehdytyskoulutukset

Jos vielä pohdit, että kannattaako, niin kannattaa. Tässä muutamia kokemuksia koulutukseen osallistujilta:

”Sain tukea omassa työssä eteen tuleviin digiasioihin. Mahtavaa, että tueksi on laadittu hyviä materiaaleja. Tulee varmasti käyttöä.”

”Paljon ajatuksia herättävä koulutus. Linkatut materiaalit erityisen hyviä, kiitos.”

Hankkeen lopputapahtumaviikko marraskuussa

Viikko 46 on Arki digittää -hankkeen lopputapahtumaviikko! Viikkoon tunnelmaa luovat Villiklubilla tiistaina 12.11.2024 klo.17-20 järjestettävät digietkot, joissa otetaan kaikki irti digistä. Tapahtuman järjestetään yhteistyössä Pohjois-Karjalan Me Itse -ryhmän kanssa. Bilepaikkana toimii Kerubin kellari Joensuussa.

Hankkeen virallinen lopputapahtuma järjestetään torstaina 14.11 klo.12-14.30 Teams -etäyhteydellä. Tapahtumassa tarkastelemme, millä tavoin hankkeen kehittämiskokeilut ovat edistäneet yhdenvertaisemman digiosallisuuden toteutumista. Tulosten tarkastelun lisäksi kuulemme puheenvuoroja hankkeen kehittämiskumppaneilta ja osallistujilta.
Nappaa suora osallistumislinkki verkkosivuiltanne talteen omaan kalenteriisi ja liity mukaan: Arki digittää lopputapahtuma


Nyt on aika sanoa eloisa elokuu ja tervetuloa superkiva syyskuu!

Kollaasi Arki digittää -hankkeen elokuusta.